F1-kuljettajille kaavaillaan uutta palkkakattoa – Lewis Hamiltonin tämän kauden liksa ylittäisi rajan selvästi

Kuljettajat luokkakuvassa 2019
© Kuva: Getty Images

F1-tallit ovat sopineet uudesta kuljettajien palkkakatosta, mikä rajaisi tallien käyttövarat molempien kuljettajiensa palkkoihin noin 30 miljoonaan dollariin. Muutos astuisi voimaan vuonna 2023.

Motorsport.comin mukaan numeroita ei ole vielä lyöty lukkoon. Suunnitelmana olisi jakaa kyseinen 30 miljoonaa molempien kuskien kesken. Esimerkiksi ykköskuljettajalle 20 -, ja kakkoskuskille 10 miljoonaa.

Tallit keskustelevat myös kolmen parhaimman palkatun työntekijän palkkojen leikkausesta. Yleensä tähän ryhmään kuuluu tallipäällikkö sekä tekninen johtaja.

Uusien kulukattojen tarkoituksena on turvata sarjan tulevaisuus koronaviruspandemian aiheuttamista finanssiongelmista huolimatta. Kuljettajien palkkakatto loisi talleille myös tasaisen pelikentän rahallisesti kuljettajamarkkinoiden suhteen.

F1-sarja esittelee historiansa ensimmäisen kulukaton ensi kaudella. Tallit ovat rajoitettu käyttämään noin 145 miljoonaa dollaria koko organisaation pyörittämiseen. Summa tulee laskemaan vuosi vuodelta. Kulukattoon ei kuitenkaan toistaiseksi kuulu henkilöstön palkat.

Sopimukset, jotka yltävät vuoteen 2023 tai sen yli, jäävät kuitenkin voimaan sellaisenaan. Jos esimerkiksi Max Verstappen tienaa 35 miljoonaa dollaria vuonna 2023, saisi Red Bull silti käyttää rahaa kakkoskuljettajaansa.

Tallit saavat käyttää rahaa kuljettajiinsa yli palkkakaton, mutta tämä summa vähennetään muista kulukaton määrämistä kohteista. Jos Lewis Hamiltonin sopimus olisi 50 miljoonaa dollaria, niin vähennettäisiin Mercedeksen kulukatosta 20 miljoonaa, eli käyttörahaa auton kehittämiseen on vain 125 miljoonaa. Tallit eivät kuitenkaan saa kompensaatiota, jos he jäävät rajan alapuolelle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.