Lewis Hamilton puolusteli Valtteri Bottaksen uusintalähtöä – ”He riskeerasivat kuljettajien turvallisuuden”

© Kuva: Getty Images

Toscanan GP:n voittaja Lewis Hamilton ei syyttänyt Valtteri Bottasta Mugellon radalla tapahtuneesta jättikolarista toisessa uusintalähdössä. Sen sijaan britin mielestä syy lankeutuu sarjan ”päättäjien” niskaan.

Bottaksen alkuperäinen lähtö oli onnistunut. Suomalainen siirtyi kilpailun johtoon ohi heikosti startanneen Hamiltonin, mutta joutui altavastaajaksi uusintalähtöjen johdosta.

Suomalainen yritti kontrolloida ensimmäistä uusintalähtöä turva-auton takaa hitaasti, kiihdyttäen vasta ohitusviivalla. Mugellossa ohitusviiva alkaa kuitenkin vasta pääsuoran puolivälissä, mikä aiheutti vaaratilanteen.

Osa keskikastin kuljettajista oletti kilpailun jatkuneen, joten häntäpään autot kiihdyttivät jo kisavauhtiin ennen Bottasta. Tämä johti vaaratilanteeseen, missä useammat autot törmäsivät toisiinsa.

Kolari Carlos Sainzin näkökulmasta. Artikkeli jatkuu videon alapuolella.

Hallitseva maailmanmestari Hamilton ei kuitenkaan kaatanut vastuuta Bottaksen niskaan.

– Ensinnäkin, se ei ollut Valtterin syytä, ei ollenkaan, Hamilton kommentoi PlanetF1.comin mukaan.

– Syy lankeaa päätöksentekijöille, en tiedä tarkkaan kenelle. He haluavat tehdä lajista jännittävämpää, mutta tänään nähtiin, että se asettaa ihmisiä vaaraan, joten ehkä heidän pitäisi miettiä tätä uudestaan.

– He ovat myöhäistäneet turva-auton valoja jatkuvasti, vaikka me taistelemme sijoituksista.

– Varsinkin Valtterin tilanteessa hän on tehnyt suuren työn päästessään kärkeen ja yrittää puolustaa sitä nyt. Ehkä se meni tänään hieman yli, mutta kuka tahansa olisi tehnyt samoin hänen tilanteessaan.

Kuva: Getty Images

Hamilton ei myöskään pitänyt siitä, kuinka monta kertaa kilpailu keskeytettiin punaisten lippujen toimesta.

– Minun täytyy miettiä asiaa, koska uusintalähdöt tekevät kilpailusta jännittävämmän. Mutta jotenkin tuntui, että viime viikon takia, kilpailu keskeytettiin nyt pelkästään paperinpalasta radalla.

– Ymmärrän kyllä miksi, nämä kilpailut voivat muuttua tylsiksi nopeasti, jos erot kasvavat kuljettajien välillä. Tämä on tapa kerätä kaikki yhteen nippuun, Hamilton päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.