Kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton on perustanut oman tallinsa Extreme E -sähkömaasturisarjaan. X44-talli kilpailee sarjan ensimmäisellä kaudella, jonka on tarkoitus alkaa tammikuussa.

Tämä on ensimmäinen omistustalli Hamiltonille. Hän ei kuitenkaan itse hyppää ratin taakse, vaan julkistaa kuljettajakaksikon myöhemmin. Sarjan sääntöjen mukaan toisen kuljettajan on oltava nainen.

– Tämä on jännittävä uusi projekti, on hauskaa olla osana moottoriurheilua eri roolissa, kuin kilpakuljettajana, Hamilton kommentoi Motorsport.comille.

– Vielä enemmän vetoavaa on se, kuinka Extreme E -sarja huomioi tärkeitä asioita luontomme kannalta. He myös konkreettisesti tekevät asian eteen jotakin tekemällä yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa.

– Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa ja se merkitsee minulle paljon, että voin käyttää rakkauttani moottoriurheiluun sekä planeettaamme kohtaan ja yrittää parantaa asioita.

Sarjan perustaja sekä toimitusjohtaja Alejandro Agag on mielissään Hamiltonin lisäyksestä sarjaan.

– Olemme innoissamme voidessamme toivottaa Lewis Hamiltonin ja hänen X44-tallinsa Extreme E -sarjaan.

– Niin kuin mekin, Lewis jakaa rakkautemme ei pelkästään moottoriurheiluun, mutta myös planeettamme suojelemiseen sekä tasa-arvon saavuttamiseen.

Sarjan on määrä alkaa tammikuussa 23-24 päivä. Ensimmäinen tapahtuma pidetään Senegalissa