Tapahtumarikas Toscanan GP on saatu päätökseen. Ensimmäistä kertaa Mugellon radalla ajettu kilpailu päättyi kaikista kommervenkeistä huolimatta Lewis Hamiltonin voittoon. Britti menetti johtonsa kilpailun ensimmäisessä lähdössä, mutta nousi toisen uusintastartin turvin johtoon.

Valtteri Bottas ohitti ruutulipun toisena. Suomalaisella oli kultainen mahdollisuus nousta kilpailun voittoon kolmannessa uusintasartissa, mutta suomalaisen lähtö oli heikko. Renault’n Daniel Ricciardo ohitti suomalaisen startissa, mutta kyyti riitti lopulta vasta neljänneksi.

Päivän suurin voittaja löytyi Mercedes-kaksikon perästä. Alexander Albon nappasi ensimmäisen palkintopallisijoituksensa urallaan. Thaikuljettaja haastoi Ricciardon uusintalähdön jälkeen ja onnistui ohituksessaan.

Myös Kimi Räikkönen sai avattua pistetilinsä kauden osalta. Suomalainen ohitti ruutulipun kahdeksantena, mutta viiden sekunnin aikasakon takia tippui Charles Leclercin taakse. Suomalainen oli lopulta yhdeksäs.

Kilpailussa nähtiin peräti kahdeksan keskeytystä. Ensimmäisellä kierroksella matkalle jäi Max Verstappen sekä viime viikonlopun voittaja Pierre Gasly. Uusintastartin suuren kolarin jälkeen kilpailusta putosi uudet neljä kuljettajaa. Lopussa nähtiin vielä Esteban Oconin sekä Lance Strollin keskeytykset.

F1-sirkus matkaa seuraavaksi Venäjällä Sotshiin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
Where do we start?! 🤯

#TuscanGP 🇮🇹 #F1