Kemikaaliyhtiö Ineos haluaa ostaa Mercedeksen Formula 1 -tallin, brittilehti Daily Mail kertoo.

Daily Mailin mukaan Ineos on valmis maksamaan peräti 700 miljoonaa puntaa eli noin 755 miljoonaa euroa tallista. Ineos nappaisi kaupalla 70 prosentin osuuden Mercedeksen tallista.

Lehti kertoo, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myisi oman osuutensa tallista ja siirtyisi mahdollisesti syrjään. Mercedes puolestaan pitäisi itsellään 30 prosentin osuuden, ja tallin toiminta jatkuisi Brackleyn tehtaalla.

Ineos on maailmanlaajuinen kemikaaliyhtiö, jonka toimitusjohtaja ja perustaja on brittiläinen Jim Ratcliffe.

Ihan pienestä tekijästä ei Ratcliffen kohdalla puhuta. Forbesin mukaan hänen henkilökohtainen omaisuutensa on 18,1 miljardia dollaria. Lisäksi Ineos omistaa muun muassa ranskalaisen jalkapalloseuran OGC Nicen, joka pelaa maan pääsarjassa.

– Sir Jim Ratcliffestä tulee tallin uusi omistaja. Ineosin nimi on jo auton kyljessä, ja he tekevät yhteistyötä jo valmiiksi. Talli tulee muuttumaan Ineosiksi, Jordanin entinen omistaja Eddie Jordan kertoi Daily Mailille.

Lehden mukaan myös toinen lähde Jordanin lisäksi on kertonut heille myynnistä.

Ineos on yksi Mercedeksen pääsponsoreista. He solmivat Mercedeksen kanssa tämän vuoden alussa sponsorisopimuksen, jolla saksalaistalli kuittasi reilut 100 miljoonaa euroa.