Hondan moottoriongelmat johtuvat erikoisesta syystä – ”Jokin menee vikaan kaapeleiden tai sensorien kanssa”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin voimanlähteet ovat jättäneet toivomisen varaa kahdessa edellisessä osakilpailussa. Max Verstappen kärsi moottoriongelmista läpi Italian kilpailuiden, eikä mukaan tarttunut yhtäkään pistettä. Hollantilainen paljasti olevansa kyllästynyt Hondan teknisiin ongelmiin.

Lähteiden mukaan Honda käyttää eniten sähköenergiaa moottoreissaan, mikä voi johtaa helpompiin pieniin komplikaatioihin. Ziggo Sportin kommentaattori Olav Mol listasi mahdollisia syitä alisuorittamiselle.

– Japanilaisten tavaramerkki on luoda tehoa sähkön avulla. Tähän kuuluu paljon pieniä osia ja se saattaa estää moottorin toiminnan. Moottori ei ole huono tai rikki, mutta jos yksikin kaapeli tai sensori on huonosti, ei moottori toimi, Mol kertoo GpFans.comin mukaan.

Ongelmien ajoitusta on rinnastettu myös ”bilemoodin” poistumiseen. Red Bull kuitenkin kieltää sisäiset ongelmat moottorin kanssa. Red Bullin kuljettajien kehitysvastaava Helmut Markon mukaan talli pystyisi taistelemaan paalupaikoista jo nyt, mutta tämä visio ei ole käynyt toistaiseksi toteen.

– Bilemoodin poistuttua Honda ei ole pystynyt säätämään moottoriaan oikealle suoritustasolle. Tämän johdosta nämä ongelmat tulevat esille nyt, päättää Mol.

 


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille