Kauden 2020 kisakalenteriin lisätty Portimaon kilparata tulee tuottamaan ennennäkemättömiä ongelmia talleille, kertoo sarjan rengasvalmistaja Pirelli.

Portimaoa on käytetty F1-autojen toimesta edellisen kerran vuonna 2008. Silloin tallit käyttävät rataa testaukseen läpi kauden. Mercedes ajatti George Russellia sekä Nicholas Latifia radalla vuonna 2017, nuorten kuljettajien testatessa Mercedeksen vanhaa mallia.

Radan pinta on herättänyt kysymysmerkkejä varikolla. Formuloiden kilpailupäällikkö Michael Masi aikoo vierailla Algravessa heti, kun radan pinnan entisöinti on suoritettu.

Sarjan rengasvalmistaja Pirellin toimitusjohtaja Mario Isola on huolissaan renkaiden kestosta radalla. Italialaisen mukaan rata on vaativa renkaille vaikka pinta korjataankin.

– Portimao poikkeaa eniten lisätyistä radoista, se on vaativa renkaille ja radan muodon takia asfaltti hankaa autoa paljon, Isola kertoi Motorsport.comille.

– He aikovat korjata pinnan uudella asfaltilla elokuussa. Tavoitteena on, että pinnasta saadaan standardeihin sopiva. Mutta aiomme silti viedä radalle kolme kovinta rengasseosta. Uusi asfaltti luo myös lämpenemisongelman. Aiomme pitää tilannetta silmällä.

Pirelli on testannut renkaita jo Mugellossa sekä Imolassa.

– Mugellossa renkaat kuluvat paljon. Kilpailu ajetaan syyskuussa, joten lämpötilat voivat olla korkeat. Aiomme tuoda kovimmat seokset kilpailuun, Isola jatkaa.

– Imolassa renkaat säästyvät paremmin. Renkaitamme ollaan ajettu radalla monessa sarjassa, joten ymmärrämme kulumaa paremmin. Uskomme, että rengasvalintamme tulee olemaan C2, C3 ja C4.

– Nürburgring on kysymysmerkki. Olemme testanneet siellä viimeeksi vuonna 2013. Myös sää tulee olemaan kolikonheittoa, mutta datamme mukaan kuluma on keskitasoa. Joten rengasvalinta tulisi olemaan sama, kun Imolassa.