Viime viikonloppuna Britannian GP:ssä nähtiin usea rengasrikko kilpailun lopussa. Rengaskuluma oli oletettua suurempaa, eikä helteinen sää Silverstonessa auttanut asiaa. Ongelmista huolimatta rengasvalmistaja Pirelli päätti tuoda vielä astetta pehmeämmän seoksen seuraavaan kilpailuun.

Tämä päätös on tuottanut päänvaivaa talleille jo perjantaina. Toisessa harjoituksessa nähtiin, miten Lewis Hamilton ajoi session nopeimman ajan medium-rengasseoksella Valtteri Bottaksen ajaessa toiseksi pehmeimmällä kumilla.

Tallien mukaan uusi pehmein seos, C4-rengas ei kestänyt radalla pitkään. Asiaa ei myöskään auttanut se, että suoritusero C4 -ja C3-renkaan välillä oli lähes olematon. Ongelma tuleekin settien määrässä. Kaudelle 2020 päätettiin, että jokainen talli saa kilpailuun täysin samat renkaat. Kahdeksan pehmeintä seosta, kolme mediumia ja kaksi kovinta seosta.

Tallit kokeilivat eri strategioita harjoitusten läpi.

– Tilanne aiheuttaa aikamoista päänsärkyä kaikille. Varsinkin Q2-sessio tulee olemaan mielenkiintoinen, millä renkaalla tallit haluavat aloittaa kilpailun. Vauhdilla ei taida olla paljon eroa, McLarenin Carlos Sainz kertoo Motorsport.comin mukaan.

– Viikonlopusta tulee aikamoinen haaste, mutta pidän siitä. Rengasvalinnat haastavat insinöörit, kuljettajat, auton säädöt, mekaanikot, ihan kaikki.

– Perjantai oli outo. Päätimme ajaa koko session pehmeillä renkailla, jotta säästäisimme kovempia seoksia myöhemmälle.

Kuva: Getty Images

Sainzin mukaan C4-rengasta oli vaikea saada kestämään radalla.

– Se oli todella vaikeaa. Rengas hajoili jatkuvasti ja koko ajo tuntui selviytymiseltä. Automme heikkous on saada pehmein seos kestämään, joten halusimme ajaa sillä mahdollisimman paljon, jotta ymmärtäisimme mistä se johtuu. Toki päätimme myös, että säästämme kovempia seoksia myöhemmälle.

Red Bullin Alexander Albonin mielestä oli selvää, että ”C4-rengas ei ole nopein tänä viikonloppuna”.

– Minusta Pirelli teki väärän valinnan. Rengas ei ole nopea ja se on liian pehmeä tälle radalle. Minusta medium-seos oli nopeampi tänään.

– Suurin osa nopeimmista kierroksista ajettiin C3-renkaalla. Pehmein seos antoi nopeita kierroksia vasta lopussa silloin, kun radan olosuhteet ja pito oli kehittynyt. Silloinkin ero oli vain kymmenyksen.

– Meillä ei ole tarpeeksi kovia renkaita viikonlopulle, joten olemme hieman jumissa strategian suhteen. Huomisen rengasvalinnat ovat todella tärkeitä.