Ferrarin entinen johtaja Luca di Montezemolo ei usko F1-tallinsa voittavan kisoja enää tällä kaudella. Italialaisen mukaan paluu voittokantaan on saatava aikaiseksi kuitenkin mahdollisimman pian.

Italialaisten F1-ylpeyden rämpiminen voitotta on tehnyt hallaa brändin maineelle. Ferrarin fanit ovat yhdistäneet merkin aina voittamiseen ja väkevään vauhtiin.

Aiemmin maranellolaisyhtiötä johtanut Montezemolo tiedostaa Mattia Binotton ja kumppanien haasteen. Vaikka mies suhtautuukin ex-tallinsa mahdollisuuksiin varovaisen realistisesti, tietää hän laakereillaan lepäämisen olevan mahdoton vaihtoehto.

Ferrarin nykyinen pääjohtaja John Elkann sanoi hiljattain tallinsa voittavan seuraavan kerran todennäköisesti vasta ensi vuonna. Montezemolo ei kuitenkaan halua esittää vastaavaa arviota.

– En pidä päivämäärien asettamisesta. Se ei käy järkeen eikä se ole reilua faneille, joilla on oikeus toivoa nopeampaan paluuseen vireeseen. Ferrarin on tehtävä valintoja näin syvässä kriisissä, italialaiskonkari linjasi Autoweek-julkaisulle.