FIA aikoo puuttua rankasti autojen kopioimiseen – ”Sitä ei yksinkertaisesti tulla sallimaan”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi perjantaiaamuna, että Renault’n protesti Racing Pointin takajarrujen jäähdytysputkista oli mennyt läpi. Brittitalli oli syyllistynyt sarjan urheilusäädösten rikkomiseen, joten tallilta vähennettiin 15 valmistajapistettä, sekä heille langetettiin 400 000 euron sakot.

Racing Point saa kuitenkin käyttää kyseisiä osia tämän kauden. FIA myönsi, että Racing Point oli ottanut kaiken hyödyn irti ”epäselvistä säännöistä”. Itse osa ei ollut laiton, mutta sen kehitys autoon oli. Brittitallin sakko on verrattavissa siihen hintaan, mikä tallilta olisi kulunut osan kehitykseen.

Motorsport.comin mukaan FIA aikoo kuitenkin puuttua kopioimiseen jo ensi kaudeksi. FIA:n yksipaikkaisten kilpa-autosarjojen päällikkö Nikólas Tompázis kertoo, että sarja aikoo tuoda uusia sääntömuutoksia sarjaan kaudelle 2021. Tavoitteena on estää talleja seuraamasta Racing Pointin esimerkkiä.

– Suunnitelmissamme on esitellä uusia sääntömuutoksia vuodelle 2021, jotka estävät kopioimisen yleistymisen, Tompázis kertoi Motorsportille.

– Aiomme rajoittaa tallien mahdollisuuksia kopioida autoja kokonaan kuvista, niin kuin Racing Point on tällä kaudella tehnyt. Aiomme silti hyväksyä joidenkin osien kopioimista, mutta emme kokonaisen auton kopiointia.

Tompázis ei mennyt haastattelussa yksityiskohtiin, mutta painotti, että säännöt eivät pakota Racing Pointia tekemään muutoksia ”pinkkiin Mercedekseen”.

– Kerromme talleille yksityiskohtia tulevina viikkoina. Haluamme lähettää vahvan viestin. Emme halua, että tallit alkavat kopioida kokonaan toisia autoja. Totta, kopiointi on ollut osa sarjaa pitkään. Toisten kehittämistä osista on otettu mallia ja saatettu kehittää jotain parempaa.

– Mutta Racing Point vei kopioinnin liian pitkälle. He katsoivan Mecedeksen kuvia, ja ottivat ne ideat suoraan itselleen. Heitä ei kuitenkaan rangaista, sillä he olivat ensimmäisiä tässä asiassa. Mutta emme anna tämän muodostua tavaksi sarjassa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.