Fernando Alonson toistaiseksi viimeinen Indy 500 -kilpailu oli teknisten murheiden sävyttämä. Espanjalainen sijoittui kilpailussa lopulta vasta sijalle 21.

Alonso on tavoitellut moottoriurheilun triplakruunua, johon kuuluu Indy 500:n lisäksi Monacon GP:n ja Le Mansin voittaminen. Alonsolta puuttuu edelleen voitto Indianapolisista.

Alonso lähti kisaan kaukaa kärjestä, ruudusta 26. Espanjalainen onnistui nousemaan hienosti jo viidenneksitoista, kun auton kytkin alkoi temppuilemaan. Alonson itsensä mukaan hänen McLaren-autonsa ei toiminut missään vaiheessa odotetusti.

– Onni ei ollut suotuisa edes yhdellä kierroksella. Meillä oli vaikeuksia auton tasapainon kanssa alusta lähtien, Alonso sanoi kisan jälkeen.

– Olimme viidentenätoista sadan kierroksen jälkeen. Kisa meni siis tavoitteemme mukaisesti.

Kytkin vian takia Alonson auto jouduttiin työntämään liikkeelle jokaisella varikkopysähdyksellä. Lopulta se maksoi liikaa aikaa, ja kaksinkertainen F1-mestari jäi kierroksen kärjestä.

Alonson triplakruunumetsästys jää tauolle ainakin kahdeksi vuodeksi, sillä hän palaa formula ykkösiin Renaultille ensi vuonna.

Kilpailun voittoon ajoi Hondalla entinen F1-kuljettaja Takuma Sato.