F1:ssä kytee uusi huijauskohu – kaikki moottorivalmistajat FIA:n tutkintaan

© Kuva: Getty Images

Autourheilun kattojärjestö FIA on ottanut F1-sarjan kaikki neljä moottorivalmistajaa Mercedeksen, Ferrarin, Renault’n ja Hondan tutkintaan autojensa energiankeruujärjestelmistä.

Auto Motor und Sportin lähteiden mukaan valmistajien on toimitettava piirrustukset ja 3D-mallinnukset kaikista järjestelmistä, jotka liittyvät voimayksiköiden ERS-ominaisuuksiin.

– Liitto epäilee, että yksi tai useampi valmistajista ei noudata energianhallinnan sääntöjä. FIA:n pyyntö on aivan liian yksinkohtainen ollakseen vain ruutininomainen tutkinta, saksalaisjulkaisu kirjoittaa.

Tallien epäillään käytännössä pyrkineen huijata FIA:n mittauslaitteistoa ratkaisuilla, joiden myötä voimayksiköiden todelliset arvot jäisivät lajiliitolta huomaamatta.

Mikään tekninen innovaatio, jolla pyritään kiertämään energiankeruujärjestelmien elektronisia mittausarvoja rikkoisi selvästi F1-sarjan sääntökirjan määräyksiä.

AMuS:n mukaan uusi ERS-kohu vaikuttaa olevan saman kaltainen Ferrarin viime vuoden polttoainehuijauskohun kanssa. Tuolloin italialaisten väitettiin kopeloineen voimayksikön toimintaa seuraavien sensorien signaaleja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.