Lauantain aika-ajoissa toiseksi ajanutta Lewis Hamiltonia ei rangaista keltaisten lippujen sivuuttamisesta. Brittikuljettaja todettiin kuitenkin syylliseksi ratarajojen rikkomisesta ensimmäisellä aikakierroksellaan. FIA on hylännyt Hamiltonin ensimmäisen vedon.

Tuomariston tiedotteen mukaan Hamilton ohitti vihreän valopaneelin viidennessä mutkassa. Videomateriaali vahvistaa, että kuljettajalle näytettiin samalla vihreää valopaneelia sekä keltaista lippua. Ristiriitaisen signaalin takia britti selviää säikähdyksellä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu alapuolella.

Hamiltonia uhkasi vähintään kolmen lähtöruudun pudotus. Vaikka hallitsevan maailmanmestarin aika hylättiin, pysyy hän toisen kierroksensa turvin eturivissä.

Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas voitti britin vain muutaman tuhannesosan turvin. Mercedekset olivat yli puoli sekunttia muita talleja nopeampi.

Itävallan GP ajetaan sunnuntaina klo:16:10