Mattia Binotton mukaan Sebastian Vettel oli tallin ykkösvalinta ensi vuoden kuljettajaksi, mutta koronavirus muutti kaiken.

Toukokuussa uutisoitiin saksalaisen jättävän Ferrarin kuluvan kauden päätyttyä. Torstaina Vettel kuitenkin vihjasi, että päätös ei ollut hänen. Binotto painotti, että saksalainen oli tallin suunnitelmissa ennen kisataukoa sekä sääntömuutoksia mitkä seurasivat.

– Sanoimme hänelle läpi talven, että hän ajaisi meillä ensi kaudella. On normaalia, että saamme kyselyjä vapaista ajopaikoista talven aikana. Se ei kuitenkaan muuttanut mitään. Hän oli meidän ensimmäinen vaihtoehto.

– Mitä tapahtui? Virus vaikutti lajiimme huomattavasti. Suuret sääntömuutokset siirtyivät vuodella eteenpäin, ja autojen kehitys tulee olemaan erittäin rajallista kahtena seuraavana vuotena. Kaiken lisäksi emme ole päässyt ajamaan. Loppupeleissä meidän oli tehtävä valinta.

Binotton mukaan Vettel oli yllättynyt. Hän myöskin ymmärtää, että saksalainen ei ole täysin sinut asian kanssa.

– Viimeiset viisi vuotta ovat olleet loistavia. Olemme rakastaneet tehdä töitä Sebastianin kanssa. Arvostan häntä suuresti, ja se ei ole muuttunut päätöksestä huolimatta.