Formula 1 -sarja julkisti viime vuodelta tutun Power Rankingin tilanteen kauden avauskilpailun jälkeen.

Itävallassa ajetun kilpailun jälkeen Mercedeksen Valtteri Bottas on rankingissa jaetulla toisella sijalla yhdessä Ferrarin Charles Leclercin kanssa. Kärkipaikan otti kolmanneksi kilpailussa ajanut McLarenin Lando Norris, josta tuli kautta aikojen kolmanneksi nuorin palkintopallille ajanut kuljettaja.

Power Rankingin TOP 10:stä puuttuivat muun muassa Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton. Rankingin pisteyttäjät eivät antaneet armoa kaksi rangaistusta ottaneelle Hamiltonille. Räikkösen viikonloppu oli puolestaan todella vaikea. Entinen maailmanmestari hävisi aika-ajoissa tallikaverilleen jääden yhdeksänneksitoista.

F1:n Power Rankingin pisteet perustuvat viiden asiantuntijan pisteytyksiin. Pisteytyksissä ei oteta huomioon kuljettajien käyttämään kalustoa. Pisteisiin huomioidaan vain kuljettajan omat meriitit radalla.

Power Ranking TOP 10:

1. Lando Norris 9,8/10
2. Valtteri Bottas ja Charles Leclerc 9,6/10
4. Max Verstappen 8,6/10
5. Alex Albon 8,4/10
6. Pierre Gasly 8,2/10
7. George Russell 8,0/10
8. Daniel Ricciardo ja Sergio Perez 7,8/10
10. Carlos Sainz 7,6/10