F1-mestarin mukaan Valtteri Bottaksen pitää horjuttaa Lewis Hamiltonia – ”Hänen tulisi harkita sitä”

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonin lyöminen mestaruustaistossa on ollut hybridi-aikakaudella lähes mahdotonta. Siihen on pystynyt vain Nico Rosberg vuonna 2016, saksalaisen kolmannella sekä viimeisellä yrittämällä.

Kaksikon välillä kipinöi jatkuvasti. Kumpikin yritti saada henkisen yliotteen toisesta, kaksikko kolaroi keskenään alvariinsa ja taistelu ajoi Rosbergin eläkkeelle vain 31 vuotiaana.

Hamiltonin välit Valtteri Bottakseen ovat paljon lämpimämmät. Suomalaisen lähestymistapa on pelannut lähes täysin Hamiltonin pussiin, joten mestaruushaaveet ovat jääneet kauas todellisuudesta.

F1-legenda Damon Hillin mielestä Bottaksen tulisi kopioida muutama temppu Rosbergin pelikirjasta.

– Hänen (Bottaksen) täytyy löytää keinot, kuinka lisätä painetta Lewikselle. Jos se tarkoittaa psykologisten pelien pelaamista, niin kuin Rosberg teki, hänen tulisi harkita niitä, Hill kommentoi F1 Nation -podcastissa

Hill ei ole untuvikko näissä asioissa. Hän kilpaili 90-luvulla Michael Schumacherin kanssa. Saksalainen ei tunnetusti kieroja keinoja kaihtanut. Hill ei kuitenkaan osaa sanoa, mikä horjuttaisi hallitsevaa maailmanmestaria.

– En tiedä, miten sen tekisi. En tiedä, miten Lewisin saa järkkymään. Hän näyttää aika horjumattomalta. Lewis on todella vaikea mies lyötäväksi, mutta se ei ole mahdotonta. En vain tiedä, onki Valtteri oikea kaveri siihen.

Hillin mukaan suomalaisen tulisi ”avata lukko” päästäkseen uudelle tasolle ajamisensa kanssa, mutta britti ei ole varma, kykeneekö Bottas tähän.

– En tiedä Valtterista, mutta se on huolestuttava asia. Hänen täytyy löytää inspiraatiota jostain.

Bottas johtaa MM-sarjaa kuudella pisteellä Hamiltonin majaillessa toisena.