Formula 1 -sarja on joutunut tekemään rajuja muutoksia kautensa rakenteeseen koronaviruspandemian takia. Tällä kaudella kilpailtiin samalla radalla kaksi viikonloppua putkeen ensi kertaa sarjan historiassa.

Artikkelin kirjoitushetkellä kisakalenteriin on varmistettu kymmenen osakilpailua. Racefans-sivuston mukaan tämä määrä on kasvamassa kolmella.

Syyskuulle on kaavailtu kolme osakilpailua, Monza, Mugello sekä Sotshi. Lähteiden mukaan kausi jatkuisi lokakuussa Euroopassa. Huhuttuja osakilpailuja ovat Saksan Nürburgring, Portugalin Portimao ja Italian Imola.

Nürburgring on ollut osa F1-legendaa jo vuosikymmenet. Rata oli viimeeksi kisakalenterissa vuonna 2013. Se isännöi Saksan GP:tä 1950 -70-luvulla, ja palasi 1990-luvulla kisakalenteriin nimellä Euroopan GP. Saksan osakilpailu oli tuossa vaiheessa Hockenheim.

Seuraavaksi vuorossa olisi Portimao. Portugalissa Algravessa sijaitseva rata on ollut potentiaalinen kisaisäntä koko kevään ajan. Radalla ei ole aiemmin ajettu F1-osakilpailua ja tapahtuma olisi ensimmäinen Portugalissa sitten vuoden 1996.

Toistaiseksi viimeinen lisäys olisi Imola. Rata olisi jo kolmas Italian maaperällä järjetettävä osakilpailu tälle kaudelle. Edellisen kerran Imolassa ajettiin San Marinon GP kaudella 2006.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Englannin Silverstonessa.