Tallipomolta suoraa puhetta koronakriisin vaikutuksesta formuloihin – ”F1 on paljastettu kestämättömäksi”

© Kuva: Getty Images

Williamsin tallipäällikön Claire Williamsin mielestä koronaviruspandemia on paljastanut F1-sarjan toimintamallin olevan kestämätön.

Koko maailmaa riepotteleva COVID-19-kriisi on tehnyt karua jälkeä myös autourheilun maailmassa. Moni kuninkuusluokan talleista on joutunut sulkemaan tehtaansa ja lomauttamaan miehistöään.

Kurimus on ollut luonnollisesti pahinta erityisesti Williamsin kaltaisille pienille yksityistalleille, joilla ei ollut valmiiksikaan yhtään liikaa rahaa.

F1-konkaripomon mukaan koronakriisin kaltaisiin vaikeuksiin ei oltu varauduttu maailman suurimman moottoriurheilusarjan piireissä lainkaan.

– Formula 1 ja se malli, jonka sisällä toimimme on paljastettu kestämättömäksi silloin, kun jotain tällaista tapahtuu. Tämä on ennennäkemätöntä ja tämä on kriisimoodi, jonka läpi on äärimmäisen vaikea navigoida, englantilainen huokaisi Sky Sportsin haastattelussa.

– Selviytyminen on elintärkeää ja meidän on painettava nyt töitä sen varalta, että olisimme paremmin suojattuna, jos samanlainen tilanne tulisi uudelleen vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.