Nascar-kuljettaja Kyle Larson on saanut kilpailukiellon käytettyään tummaihoisia loukkaavaa rasistista sanaa keskellä jenkkisarjan virtuaalikilpailua.

Amerikkalaiskuski osallistui suositussa iRacing-videopelissä järjestettyyn virtuaaliseen autokisaan maanantaina.

Larsonin käytös hämmästytti kisaa seurannutta yleisöä. Jenkkipilotti menetti hetkeksi yhteyden taustajoukkoihinsa kesken kisan ja latasi sen perään erittäin loukkaavana pidetyn ”N-sanan”.

Tieto poikkeuksellisesta tempauksesta alkoi levitä kuin kulovalkea sosiaalisessa mediassa.

[readmore from=”nascar”]

Pian Nascar, iRacing ja Chip Ganassin talli riensivät vuoroperään langettamaan Larsonille kilpailukiellon. Pannan pituutta ei ole vielä määritelty.

Larsonin tärkeimpiin sponsoreihin kuuluvat Credit One Bank ja McDonalds tuomitsivat myös miehen teon jyrkästi.

Amerikkalainen otti myöhemmin tilanteeseen itsekin kantaa. Hän vakuutti möläyttäneensä sanan vahingossa ajattelemattomuuttaan.

– Tein virheen, sanoin sanan, jota ei pitäisi koskaan ikinä sanoa. Tätä ei voi selitellä millään. Minua ei kasvatettu näin. Se oli karmea asia sanoa. Olen todella pahoillani perheeni, ystävieni, kumppanieni, Nascar-yhteisön ja etenkin afroamerikkalaisen yhteisön puolesta, Larson harmitteli.

– Ymmärrän, että tätä vahinkoa ei varmaankaan voi korjata ja otan siitä vastuun. Haluan vain kaikkien tietävän, kuinka pahoillani olen, Nascar-kuski korosti.