Mercedes saanut jo ensimmäiset hengityskoneet valmiiksi – tavoitteena valmistaa 1000 laitetta päivässä

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -talli Mercedes on saanut ensimmäiset hengityslaitteensa valmiiksi. Mercedes on valmistanut laitteistoa yhteistyössä Lontoon yliopistollisen sairaalan kanssa.

Hengityslaite on saanut jo hyväksynnän Britannian terveysviranomaisilta. Samanlaista teknologiaa on käytetty muun muassa Italiassa ja Kiinassa.

Mercedeksen tavoitteena on valmistaa jopa tuhat laitetta päivässä. Mercedeksen mukaan ensimmäisen laitteen valmistamiseen ja suunnitteluun meni alle 100 työtuntia sen jälkeen, kun kehityksen aloittamisesta päätettiin.

F1-tallit ilmoittivat pari viikkoa sitten ryhtyvänsä kehittämään hengityslaitteita terveydenhuollolle, koska niistä on suuri pula koronaviruspandemian vuoksi. Mercedeksen lisäksi myös Williams, McLaren, Red Bull ja Ferrari ovat tahoillaan pyrkineet valmistamaan apuvälineistöä.

Lähteet: F1.com, GP Blog