Red Bullin johtoportaan veteraani Helmut Marko kertoi F1-tallien yhteisprojektin koronapotilaiden hengityskoneiden valmistamiseksi käynnistyneen.

Project Pitlane -nimeä kantava hanke on Iso-Britanniassa majailevien F1-tallien Red Bullin, Racing Pointin, Haasin, McLarenin, Mercedeksen, Renault’n ja Williamsin yhteinen aikomus auttaa brittihallitusta koronaviruksen selättämisessä.

Formulatallit aikovat käyttää tehtaitaan ja insinöörityön osaamistaan hengityskoneiden osien valmistukseen sairaaloille.

Lääketieteellisen laitteiston valmistaminen on jo alkanut. F1-talleilla on poikkeuksellinen ryhtyä mitä monenlaisempien varusteiden ja osien tekoon hyvinkin nopeasti.

– Tuotanto on jo alkanut täällä. Tämä on Formula 1:n suuri etu. Voimme reagoida suurimpiin teknologisiin haasteisiin lyhyimmässä mahdollisessa ajassa. Meillä on myös tarvittava nopeus tuotannossa, Marko kertoi ORF:lle.

– Olemme olleet aikaisella kesätauolla viime perjantaista lähtine, mutta osien valmistus brittihallinnolle jatkuu tauonkin aikana, itävaltalainen vakuutti.