F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey pahoitteli formulafaneille kauden alun viivästymistä. Loppuvuoden kisakalenterin muutoksista amerikkalainen ei vielä uskaltanut luvata mitään.

Australian kisaviikonlopun äkillinen peruminen pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi suututti osan faneista, jotka olivat odottaneet kovasti kauden alkua ja jopa matkustaneet paikan päälle.

Melbournen peruutuksen jälkeen F1 joutui pian siirtämään myös Bahrainin ja Vietnamin kisat myöhemmälle ajankohdalle. Näillä näkymin kausi alkaa vasta toukokuussa, jos silloinkaan.

F1-sarjan omistajayhtiö Liberty Media halusi ottaa suoraan yhteyttä moottoriurheilukansaan selittääkseen omaa tilannettaan kansainvälisen viruskriisin keskellä.

– Fanien turvallisuus ja terveys oli meille ensimmäinen ja tärkein asia. Pahoittelemme kaikille niille, joihin Australian GP:n ja myöhempien kisojen peruminen vaikutti. Ymmärrämme kaikkien haluavan tietää, mitä F1:ssä on luvassa seuraavaksi tänä vuonna. Emme voi antaa tarkkoja vastauksia ottaen huomioon tilanteen elävyyden, Carey kertoi tiedotteessa.

Voit lukea F1:n viestin kokonaisuudessaan alta.