Britannian GP:tä isännöivä Silverstonen moottorirata valmistautuu jo kilpailunsa peruutukseen koronaviruksen vuoksi.

Formulavuodesta on tulossa varsin erikoinen. Kauden seitsemän ensimmäistä kisaa jouduttiin jo perumaan maailmanlaajuisen koronaviruspandemian vuoksi.

Britannian GP olisi määrä ajaa 17. heinäkuuta. Vaikka viruskriisi olisi saattanutkin jo helpottaa siihen mennessä, varaudutaan Silverstonessa pahimpaan.

– Kaikki moottoriurheilu on keskeytetty Iso-Britanniassa huhtikuun loppuun saakka tämän viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Moni teistä on jo varannut liput Britannian GP:hen ja MotoGP-kisaan ja ymmärrän teidän halunne tietää, ovatko nämä kisat tapahtumassa, Silverstonen johtaja Stuart Pringle sanoi.

– Voin kuitenkin vakuuttaa, että kaikki Silverstonessa, F1:ssä ja MotoGP:ssä tekevät kaikkensa varmistaakseen, että nämä tapahtumat voidaan ajaa suunnitteluilla ajankohdillaan. Jos joutuisimme perumaan kummankaan kisan, kaikki lipun ostaneet asiakkaat voivat saada rahansa takaisin, ratapomo korosti.