Renault avasi uuden F1-kilpurinsa harvinaisia ratkaisuja – ”Erilainen lähestyminen”

© Kuva: Getty Images

Renault’n tallijohtajan Cyril Abiteboulin mukaan uuden RS20-auton kehitystyössä hyödynnettiin harvinaista mahdollisuutta kokeilla poikkeuksellisia ratkaisuja ensi vuoden sääntöuudistuksien vuoksi.

Tuleva kausi ei ole aivan tavallinen. Vaikka säännöt säilyvätkin vielä suunnilleen tutulla mallilla, menevät jo ensi vuonna aivan uusiksi.

Siirtymävaiheen roolin saanut vuosi on vaikuttanut merkittävästi formulatallien tuoreiden autojen suunnitteluun. Kaikki tallit valmistautuvat jo kovasti puhuttuihin kauden 2021 sääntömullistuksiin.

Tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja on hakenut myös Renault, jonka tehtaalla on keskitytty erityisesti suorituskyvyn parantamiseen.

– Tänä vuonna päätimme ottaa hieman erilaisen lähestymisen. Säännöt ovat vakaat, joten tarjolla oli fantastinen tilaisuus pitää tiettyjä elementtejä, joilla ei ole suoraa vastuuta auton suorituskyvyn kannalta, Abiteboul kertoi RS20:n julkistustilaisuudessa.

– Tämä ei tarkoita, että se olisi sama auto kuin aiemmin. Päätimme keskittyä suorituskykyalueisiin ja tekemällä sen työtä on tehty samalla kohti vuotta 2021. Jos voi keskittyä vuoteen 2020, vuodelle 2021 jää hieman ylimääräistä kapasiteettia. Se oli logiikka työmme takana, Renault-pamppu taustoitti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.