F1-sarjan toimitusjohtaja Chase Carey arvioi Miamin GP:n liittyvän osaksi kuninkuusluokan kisakalenteria vasta viiden tai kymmenen vuoden päästä.

Formuloiden omistajayhtiön Liberty Median haaveet toisesta kisasta Yhdysvalloissa ovat ottaneet useita osumia viime vuosien varrella.

Suunnitelmat Miamin osakilpailusta ovat kohdanneet hanakkaa vastustusta paikalliselta väestöltä.

F1-kisaa vastaan järjestettiin hiljattain jopa näyttävä mielenosoitus maan suurimman urheilutapahtuman Superbowlin edustalla. Kaavoitushankkeetkin uudelle radalle on torpattu toistuvasti paikallishallinnossa.

Vaikka F1 ei suostukaan vielä luopumaan kokonaan unelmastaan Miamin valloituksesta, on odotuksia kisan saamisesta viilattu hieman realistisemmalle tasolle.

– Olemme hyväksyneet sen todellisuuden, että kyseessä on viiden tai useamman vuoden aikajana. Tavoitteena on nyt saada kisa viidestä kymmeneen vuoteen mennessä, Carey avasi motorsport-total.com-sivustolle.

– Toisaalta on sanottava tämän vievän pitempään kuin toivoimme. Se on turhauttavaa, sillä olemme sijoittaneet tähän paljon aikaa. Tilanne tuntuu käyvän yhä monimutkaisemmaksi. Tiedostamme toki sen, että asiat vievät Yhdysvalloissa aikaa, formulapomo huokaisi.