Formula E -sarjan mestaruustalli Techeetah julkaisi viikonloppuna tiedotteen, joka yllätti ensialkuun moottoriurheiluväen. Taustalta paljastui rasistiseksi luokiteltava teko.

Viime kaudella sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuden voittanut talli julkaisi tiedotteen, jossa se ilmoitti tuomitsevansa työntekijänsä viimeaikaisen sosiaalisen median käytöksen. Tiedotteessa henkilön työsopimuksen kerrottiin irtisanotun.

Julkitulo tuli yllätyksenä käytännössä kaikille. Formulakansalta ei kuitenkaan mennyt kauaa tapauksen selvittämiseksi.

Tallin mediahenkilö oli julkaissut sosiaalisen median tileillään itsestään videon, jossa hän oli maalannut kasvonsa mustaksi. ”Blackfaced”-ilmiö on nykyaikana laajalti tuomittu rasistinen ele. Lisäksi naispuolinen työntekijä puhui videoilla paksulla afrikkalaiskorostuksella.