Formula 1:n tekniikkapomo Pat Symonds myönsi Autosportin haastattelussa sarjan hätäilleen aerodynamiikkauudistusten kanssa turhaan. F1-autojen etusiipiä muovattiin viime kaudeksi lisääntyneiden ohitusten toivossa.

Kauden 2019 mittaan kuitenkin selvisi, etteivät uudet etusiivet juurikaan vaikuttaneet ohittamiseen.

– Säännöt tehtiin hieman hätäisesti. Nyt jälkiviisaana voin sanoa, etten olisi tehnyt niitä, Symonds sanoi Autosportille.

Sarjassa tullaan näkemään merkittävä muutos ensi kauden jälkeen, kun autojen koko aerodynamiikka tehdään uusiksi. Kauden 2021 autojen aerodynamiikka perustuu maaefektiin, jonka vaikutukset ohittamiseen ovat valtavat. Tähän peilaten kauden 2019 etusiipien sääntömuutos oli turha.

– Niiden vaikutus autoihin on ollut äärimmäisen pieni verrattuna vuoden 2021 muutoksiin, Symonds myönsi.