Esteban Ocon hehkutti testiajojen merkitystä itselleen F1-välivuoden jälkeen.

Lupaavassa nousussa olleen ranskalaiskuskin formulaura joutui yllättäen sivuraiteille hänen jäätyä ilman pestiä F1-sarjassa täksi vuodeksi.

Mercedeksen kuskiohjelman kasvatti joutui katselemaan vierestä vanhojen kilpakumppaneidensa ja kollegojensa esitellessä taitojaan radoilla.

Nyt Ocon on kuitenkin tekemässä paluunsa kuninkuusluokkaan Renault’n riveissä. Edessä on paljon työtä, jonka kimppuun 23-vuotias halusi päästä saman tien.

[readmore from=”abu dhabin testit”]

Mahdollisuus päästä uuden kaluston ohjaksiin jo Abu Dhabin testeissä maistui Oconille mainiosti. Ajokilometrien kerryttäminen auttaa karistamaan ruostetta niskasta.

– Se on elintärkeää ja tulee ehdottomasti auttamaan minua massiivisesti. Helmikuun testeihin pääsee sitten saapumaan etulyöntiasemassa, sillä oma asema on jo tukeva ja asioita on vahvistettu radalla. On loistavaa saada tilaisuus siihen, ranskalainen hehkutti Motorsport Weekille.

– En saanut paljoa ajoaikaa tänä vuonna. Oli suuri ongelma saada jopa aiempaa vähemmän testipäiviä viime helmikuussa. Näiden kahden päivän ajaminen täällä tulee käytännössä korvaamaan sen, mikä jää uupumaan helmikuussa, Ocon sanoi.

Lähde: Motorsport Week