Hyväntekeväisyys ja F1 eivät kuulu ensiajattelemalla yhteen. Kun nämä kaksi löytävät toisensa, syntyy taatusti keskustelua.

Kaikki sai alkunsa, kun formula ykkösten kauden 1996 maailmanmestari Damon Hill organisoi hyväntekeväisyystapahtuman, jossa kerättiin varoja kehitysvammaisten nuorten hyväksi. Asia on Hillille tärkeä, sillä vanhin lapsensa on CP-vammainen.

Halow-tapahtumassa yksi huutokaupattava kohde oli mahdollisuus päästä tutustumaan Red Bullin F1-tallin tehdastiloihin itsensä Adrian Neweyn opastamana. Newey on sarjan historian menestyksekkäin autonsuunnittelija, hänen luomuksillaan mestaruuksia ovat voittaneet Red Bull, McLaren ja Williams.

Voittavan tarjouksen löi tiskiin koomisella tavalla kilpailevan McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown. Näin ollen brittitallin johtohahmo voi ainakin teoriassa urkkia, miten kilpailija omassa kotiluolassaan toimii.

Pääasia on kuitenkin, että hyväntekeväisyydellä saatiin kerättyä mojova potti tarkoitukseensa.