Lewis Hamilton nappasi tämän kauden maailmanmestaruuden vakuuttavin ansioin. Mercedes-kuski oli sataprosenttisessa kunnossa, sivuten Michael Schumacherin hurjaa saldoa.

SuomiF1-sivuston kattavassa kauden 2019 tilastopaketti -artikkelissa esille nousi Hamiltonin huikea kausi. 11 voittoa, 17 palkintopallisijoitusta ja 413 MM-pistettä takasivat britille uran kuudennen maailmanmestaruuden näytöstyyliin.

Hamilton oli tällä kaudella paitsi nopea, myös luotettava. Britti näki ruutulipun kauden jokaisessa 21 osakilpailussa. Heikoimmillaan mies oli lopputuloksissa yhdeksäs Saksan GP:ssä. Edes tässä kilpailussa miestä ei varvattu kierroksella, joten Hamilton ajoi kauden 2021 jokaisen 1262 kieroksen.

Sataprosenttinen kierrossuorittaminen on nähty F1-sarjan historiassa vain kerran. Michael Schumacher suoritti vastaavalla tehokkuudella kaudella 2002, jolloin kerpeniläinen nousi palkintopallille kauden jokaisessa kilpailussa.

Kimi Räikkönen oli lähellä liittyä tähän joukkoon kaudella 2012. Lotuksella tuolloin kisannut suomalainen ajoi kyllä maaliin tuolla kaudella jokaisessa kilpailussa, mutta kauden päätösosakilpailussa Brasiliassa hänet varvattiin kerran kierroksella. Sataprosenttinen suoritus jäi siis kiinni pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

Klassikoksi muodostunut eksyminen radalta kävi siis lopulta kalliiksi.

LUE MYÖS MUUT ERIKOISARTIKKELIMME:

SuomiF1 jakoi arvosanat jokaiselle F1-kuljettajalle kaudesta 2019

SuomiF1 jakoi arvosanat jokaiselle F1-tallille kaudesta 2019

Toimituksen analyysi kaudesta 2019

Veikkasimme alkuvuodesta TOP10:n – näin onnistuimme