Haas-pomo valittaa uuden F1-budjettikaton ongelmaa – kärkitalleille epäreilu etu?

© Kuva: Getty Images

Haasin tallipomon Günther Steinerin mielestä F1-sarjaan vuonna 2021 tuleva budjettikatto ei kohtele kaikkia talleja tasapuolisesti, sillä kärkitallit ehtivät kerryttää etumatkaa ennen sääntöjen voimaantuloa.

Autourheilun kuninkuusluokkaan ajetaan kauden 2021 suuren sääntöpaketin ohella sisään kaikkia talleja koskettava vuotuinen 175 miljoonan dollarin kulukatto.

Budjettikattoon kuuluisivat lähes kaikki tallin toimintakulut kuskien palkkoja lukuun ottamatta.

Uudistuksen ajatuksena oli tasoittaa suureksi revenneitä tasoeroja F1:n jättinimien ja pienempien yksityistallien välillä.

Haas-johtaja Steiner ei kuitenkaan tuuleta mullistusta. Italialainen uskoo Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin kaltaisten kärkitallien välttämällä tasoittavan vaikutuksen vain tehostamalla tekniikkakehitystään ennen uusia sääntöjen tuloa.

– He pääsevät tietenkin kaksi vuotta edelle. En ole kuitenkaan huolissani, sillä sille ei voi tehdä mitään. Sellaista se vain on, F1-konkari nurisi Racefansille.

– Mitä voisimme tehdä? Tämä ei yllätä ketään. He ovat vain vahvempia, heillä on vain enemmän resursseja ja he tulevat olemaan edellä. Siitä ei pääse mihinkään, Steiner huokaisi.

Lähde: Racefans

 


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.