Ferrari muutti kantaansa – vaatii F1-sarjalle tiukkaa talouskuria: ”Koko laji vaarassa kuolla”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan mahtitalli Ferrarin toimitusjohtaja Louis C. Camilleri penää sarjaa tiukentamaan tuntuvasti tallien kulutusjuhlia tulevaisuudessa. Camilleri antaa hyväksyntänsä budjettikatolle, Ferrarin aiempien puheiden vastaisesti.

Kaudeksi 2021 sääntökirjaan on merkitty ensimmäistä kertaa tallien kulutusta rajoittava pykälä. 175 miljoonan dollarin suuruiden budjetin suhteen ollaan kuitenkin hyvin hellämielisiä, sillä siihen ei lasketa kuljettajien ja avainhenkilöiden palkkoja eikä PR-kustannuksia.

Sääntöä on tarkoitus kiristää tulevaisuudessa. Sarjan suurimmalla, todella massiivisella budjetilla operoiva Ferrari on aiemmin vastustanut kulukattoa tiukasti. Nyt ääni kellossa on kuitenkin muuttunut.

– Mielestäni olemme löytäneet nyt suhteellisen hyvän kompromissin. Olemme myötämielisiä ajatukselle (tiukemmasta kulukatosta) tulevaisuuudessa, sillä se on lajin taloudellisen kehityksen kannalta välttämätöntä. Kulut täytyy saada kuriin lukuisilla osa-alueilla, sillä muuten uhkana on koko F1-sarjan kuoleminen, Camilleri maalailee Autosportille.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.