F1-tallille huonoin sijoitus seitsemään vuoteen – tallipomo löysi syyn: ”Sellainen vaikuttaa aina”

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan tallin kausi ei ollut varsinaisesti pettymys, vaikka se jäikin MM-sarjassa vasta seitsemänneksi.

Sijoitus on MM-sarjassa sama kuin kaudella 2018, jolloin talli ehti kerätä pisteitä vain yhdeksästä kilpailusta. Tuolla kaudella tallin edeltäjä Force India ajautui taloudellisiin ongelmiin, ja vaihtoi nimeä omistajavaihdoksen myötä. Force Indian aikana talli oli viimeksi sijoittunut täydellä kaudella yhtä huonosti vuonna 2012.

Szafnauerin mukaan Force Indian talousongelmat näkyivät tällä kaudella Racing Pointin suorituksissa.

– Se on ymmärrettävää, koska meillä oli isoja taloudellisia ongelmia, kun aloitimme kehittämään autoa. Sellainen vaikuttaa aina seuraavaan vuoteen ja jopa seuraavan 18 kuukauden ajan, Szafnauer sanoi Racefansille.

– Kuljettajamme ja insinööritiimimme ovat oppineet paljon, ja uskon meidän olevan vahvempia ensi vuonna.