Tunteellinen paljastus Jari-Matti Latvalasta: Ystävällinen ele sinetöi Toyotan paluun rallimaailmaan

© Kuva: Getty Images

Jari-Matti Latvalan jääminen ulos Toyotan ensi kauden MM-rallitiimistä herkisti japanilaismerkin pääjohtajan Akio Toyodan. Latvala sai suurta suitsutusta osaksen jäähyväiskirjeessä.

Latvala ajoi tallissa sen paluukaudesta 2017 lähtien, napaten Toyotalle kaksi voittoa. Ensimmäinen tuli jo sensaatiomaisesti tallin toisessa kilpailussa Ruotsissa. Ennen sitä Latvala oli ajanut Toyotalla upeasti toiseksi sen paluukilpailussa Monte Carlossa.

Toyota julkaisi WRC-kuskinsa, supertiimi! Kalle Rovanperä Toyotalle, rinnalle odotetut kivikovat nimet

Toyoda muistelee yhdessä vietettyjä hetkiä Latvalan kanssa. Samalla hän paljastaa kohtaamisen juuri Latvalan kanssa vuonna 2014 sinetöineen Toyotan paluun rallin MM-sarjaan.

– Kun vierailin Suomessa ensimmäisen kerran 2014, Toyota ei ollut vielä päättänyt palata takaisin WRC:hen. Olin todella innoissani, koska kyseessä oli ensimmäinen rallimatkani, ja odottelin hotellin aulassa nähdäkseni rallitähdet. Jari-Matti, joka ajoi tuolloin Volkswagenilla, oli yksi ensimmäisistä paikalle saapujista. Kun tervehdin häntä innoissani, hän vastasi minulle kohteliaasti. Kun juttelimme lisää, hän tajusi minun olevan Toyotan henkilöstöä. Hän alkoi innoissaan kertomaan minulle omista Corolla- ja Celica-autoistaan. Silloin tein päätöksen Toyotan paluusta. Meidän täytyi tulla takaisin, kun tuon tason kuljettaja muisteli vanhojen Toyotien kilpailuja. Voidaan sanoa, että ellei Volkswagen-kuljettaja olisi ollut niin ystävällinen, ehkä Toyota ei olisi koskaan palannut, Toyoda sanoo lehdistötiedotteessa.

Kun Toyota palasi takaisin kaudeksi 2017, kertoo Toyoda olleensa iloinen Latvalan liittyessä tallin riveihin.

– Rehellisesti sanoen, en odottanut ensimmäiseltä kaudeltamme paljoakaan, mutta sinä toit meille ensimmäisen podiumin Monte Carlossa ja voiton Ruotsissa. Se oli silkkaa unelmaa. Kun katselen kuvia viime vuoden Suomen MM-rallista, huomaan että ruiskutan shampanjaa ensimmäisenä kohti sinua. Mielestäni se kertoo paljon siitä, miten innoissani olin ollessani ensimmäistä kertaa podiumilla juuri sinun kanssasi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.