F1-sarjan kauden 2021 sääntöuudistusten varaan lasketaan paljon. Muutoksilla lajin hohto pyritään palauttamaan muun muassa kilvanajoa parantamalla.

Uudet autot paitsi näyttävät erilaisilta, myös tuottavat downforcea totutusta poikkeavalla tavalla. Tulevaisuuden F1-autoissa luotetaan entistä enemmän maaefektiin, mikä on kilvanajon kannalta nykytilannetta parempi vaihtoehto.

KATSO: Tältä ne näyttävät! F1 julkaisi kuvia uusista autoista

LUE MYÖS: Formula 1 -sarjan uusien sääntöjen pääkohdat selvillä – isoja muutoksia tiedossa

Maaefekti jättää jälkeensä siipiä ja muita aerodynaamisia ilmanohjaimia huomattavasti vähemmän ”likaista ilmaa”, eli ilmavirtausten sotkemaa optimaalista ilma-aluetta. Tämä vaikuttaa suuresti toisen auton takana ajavan F1-kilpurin ajo-ominaisuuksiin. Likainen ilma käytännössä estää ohitukset, sillä heikomman pidon vuoksi autolla on vaikeampi kiihdyttää mutkista ulos normaalisti, saati ajaa niitä lävitse vaadittavalla nopeudella.

Tällä hetkellä F1-autojen downforcen on kerrottu laskevan jopa 40 prosentilla toisen auton perässä ajettaessa. Kauden 2021 vaikutuksen lupaillaan olevan vain 5–10 prosentin luokkaa. Kiitos tästä kuuluu maaefektille ja uuden auton muotoilulle, jossa likainen ilma on otettu huomioon.

F1-sarja on julkaissut videon, jossa likaisen ilman merkitys ja tulevaisuuden skenaario selvitetään erinomaisesti. Kauden 2021 versiossa likainen ilma ”nousee ylös”, jättäen alas ohitukset mahdollistavaa optimaalista ilmamassaa.

Kuuntele lisää kauden 2021 säännöistä Paalupaikka-podcastin tuoreimmassa jaksossa!

Seuraa SuomiF1-sivustoa myös Instagramissa – klikkaa tästä!