Formula 2 -sarjassa tällä kaudella kisannut Juan Manuel Correa on palannut ensimmäistä kertaa Belgian surulliseen kisaviikonloppuun. Correa oli toinen osapuoli hurjassa onnettomuudessa, jossa Anthoine Hubert menetti henkensä.

Onnettomuus oli lukuisten valitettavien sattumusten sarja. Paremman kuvan onnettomuudesta saa lukemalla tämän artikkelin ja katsomalla siinä olevan katsojan kuvaaman videon.

Hubert törmäsi ensiksi itse rajusti seinään, kimmoten takaisin suoja-alueelle. Hetkeä myöhemmin Correa osui hänen autonsa kylkeen hurjassa nopeudessa, halkaisten sen kahtia. Ensiaputoimet aloitettiin välittömästi, mutta Hubert julistettiin menehtyneeksi paria tuntia myöhemmin.

Vaikka Hubertin auto sijaitsikin suhteellisen kaukana itse radasta, osui Correa silti häneen. Miehen ajolinja ja kova vauhti eivät johtuneet kuitenkaan hänen piittaamattomuudestaan, vaan hetkeä aiemmin sattuneesta epäonnen hetkestä.

– Ajaessani Eau Rougen läpi Giuliano Alesin (tapahtumaketjun aloittajan) auton osa jumittui autoni alle. Eturenkaat nousivat, enkä voinut kääntää autoa. Osuin suoraan Hubertiin, Correa kertoo F1feederseries-sivustolle.

Tapahtumasta aloitettiin tutkinta FIA:n johdosta, mikä vahvisti väittämän. Correaa ei syytetä mistään, mikä luo miehelle pientä henkistä lohtua.

Itsekin jopa hengestään onnettomuuden jälkimainingeissa taistellut Correa kertoo edessään olevan pitkä toipumisjakso, eikä paluu takaisin entiselle tasolle ole enää itsestäänselvyys.

– Valitettavasti en tule todennäköisesti koskaan toipumaan jalastani täysin. Mutta taistelen pystyäkseni jälleen painamaan kaasua.

LUE MYÖS: Kuolonkolarin toinen osapuoli Correa ensi kertaa julkisuudessa – paljasti edessä olevan pitkän toipumisjakson: ”Vasta sitten näemme, miten jalka toimii”