F2-kuski Anthoine Hubertin traaginen onnettomuus Belgian kisaviikonloppuna vaivaa edelleen F1-mestari Lewis Hamiltonin mieltä.

Koko formulamaailma pysähtyi järkytyksen vallassa, kun vain 22-vuotias ranskalaiskuski Hubert menehtyi Belgian Formula 2 -kisassa sattuneen kolarin vuoksi.

Hamilton sattui näkemään tilanteen suorasta lähetyksestä varikolla olleesta televisioruudusta.

Tapaus hätkähdytti englantilaista, eikä Hubertin kohtalo ole vieläkään jättänyt miehen mieltä.

– Se ei ollut ensi kerta, kun näin tuollaista tapahtuvan urallani. Muistan katsoneeni Ayrton Sennaa, kun hän näki Roland Ratzenbergerin kolarin. Näin hänen kasvonsa. Siinä oli paljon deja vuta, Hamilton taivasteli BBC:n haastattelussa.

– Illalla päässäni pyöri paljon ajatuksia. Olin huolissani pojasta (Hubertista). Ajattelin itsekseni, että autot ovat yhä turvattomia. Varsinkin alemmissa luokissa. Se oli todella kova paikka. Tiedän, millaista on olla F2:ssä ja unelmoida pääsystä johonkin, Mercedes-stara huokaisi.