Brasilian GP on yksi F1-sarjan klassikoista. Pitkä historia takaa myös tukun ikonisia ja klassisia hetkiä historian kätköistä.

F1-sarja on koostanut Youtube-tililleen viisi ikimuistoista hetkeä, jotka kuuluvat heittämällä saman tien koko sarjan historian klassikohetkien listaan.

Siirto kauden päätösosakilpailuksi tarkoitti usean maailmanmestaruuden ratkeamista Interlagosin radalla. Listalle ovat päätyneet kausien 2008 ja 2012 klassiset tapahtumat, hyvästä syystä.

LUE F1-HISTORIAA: 2008, kaikkien aikojen GP?

Draamaa riitti kisan ollessa kalenterin alkupäässäkin. 2001 tulokaskuski Juan Pablo Montoyan sensaatiomainen voitto romuttui, kun kierroksellaohitettava Jos Verstappen täräytti miehen perään.

Entä sitten kauden 2003 Brasilian GP? Myös tämä mittelö taistelee ansaitusti ”kaikkien aikojen osakilpailun” tittelistä, josta ei kolareita ja dramatiikkaa puuttunut.

GP päättyi ikimuistoisella tavalla lopulta Giancarlo Fisichellan ja Jordanin yllätysvoittoon, Kimi Räikkösen juhlittua ensiksi pari päivää voittajana. Kilpailun lopussa nähdyssä hurjassa kolarissa oli aineksia pahempaan, mutta onneksi Mark Webber ja Fernando Alonso selvisivät tärskyistään säikähdyksellä.

Muistatko: ”Kaikkien aikojen hulluin Grand Prix” – Kimi Räikkönen yhdessä pääosista

Lista on täytetty eittämättä viidellä legendaarisella hetkellä, mutta jotain kilpailun historiasta kertoo se, että ulkopuolelle jää iso liuta muita klassikkotapahtumia.

Video tapahtumista nähtävissä alta tai tästä.