Max Verstappenin rangaistus ja paalupaikan menetys Meksikon GP:n aika-ajoissa oli täysin miehen itsensä aiheuttama. Miehen suustaan päästämien sammakoiden perusteella sanktio oli myös ansaittu.

Uutisoimme jo aiemmin Verstappenin kommentista, joka laukaisi tutkinnan uudelleen. Lehdistötilaisuudessa kuultiin kuitenkin myös muita potentiaalista vaaratilannetta vähätteleviä kommenttia.

[readmore from=”verstappen max”]

ESPN:n toimittajan Lawrence Edmondsonin alkuperäisen kysymyksen jälkeen Autosportin Scott Mitchell halusi palata aiheeseen, kysyen tiedostavatko kuljettajat keltaisten lippujen merkityksen. Mitchell halusi kuulla kuljettajien mietteet asiasta, pääsevätkö he nyt nähdyn kaltaisista tilanteista liian helpolla.

Charles Leclerc aloitti puhumisen.

– Kaikille on totta kai selvää, että keltaisten lippujen aikana pitää hidastaa. Minun osaltani tämänpäiväinen tilanne ei vaikuttanut millään lailla, sillä se kaikki tapahtui takanani. Mutta kaikille asia on selvää.

Kysymys kohdennettiin Verstappenille vielä erikseen.

– Eiköhän kaikille ole selvää, mitä keltaiset liput tarkoittavat.

Edmondson tarttui tähän kysyen, miksei Verstappen sitten hidastanut.

– Ei sillä ole mitään väliä.

Mutta sillä voi olla, jos FIA tarttuu asiaan, toimittaja vastasi.

– Noh, hylätkää sitten kierrokseni. Se toinen. Ensimmäinen oli tarpeeksi hyvä joka tapauksessa.

Se ei lopulta riittänyt, kun FIA lätkäisi Verstappenille lähtöruuturangaistuksen, ei vain toisen aikakierroksen hylkäystä.

Lopuksi Verstappenilta kysyttiin vielä, onko tämänkaltainen käytös turvallisuusuhka.

– Onko tästä pakko jauhaa? Turvallisuus? Emmeköhän kaikki tiedä mitä teemme, muuten emme ajaisi F1-autoa. Aika-ajoissa pitää painaa. Mutta kuten sanoin, poistakaa kierrokseni, jos siltä tuntuu.