Liikaa muutosta? Red Bull -pomo huolissaan F1-sarjan sääntöjen mullistuksista

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mielestä vuodeksi 2021 kaavaillut uudistukset F1-sarjan aerodynamiikkasääntöihin jättävät talleille liian vähän luovuudelle autojensa kehityksessä.

Racefans-sivuston käsiinsä saamien tietojen perusteella vuonna 2021 formula-autojen aerodynaamista muotoilua tullaan säätelemään selvästi aiempaa tarkemmin.

Talleilla ei olisi jatkossa niin paljon varaa valita, minkä muotoisia taka- ja etusiipiä sekä siivekkeitä ne autoissaan käyttäisivät. Kaikki olisi entistä vahvemmin FIA:n kontrollissa.

Red Bull -pomo Horner ei ole sääntöehdotuksista hyvillään. Mies uskoo etenkin insinöörien pahoittavan uudistuksista mielensä.

– Epäilen minkään aero-osaston, joka on lukenut nuo säännöt innostuneen niistä pahemmin. Ohjeiden mukainen suunnittelu ei ole kenenkään aerodynaamikon DNA:ssa, tallijehu väitti.

– Tämä ei ole uniikkia vain Red Bullille ja meidän vahvuutemme eivät ole olleet viime vuonna täysin aerodynamiikasta kiinni.

– Kyse on enemmänkin näiden sääntöjen nielemisestä. Ne nostavat muutamia kysymyksiä, jotka nostetaan varmasti esiin tulevissa palaverissa, joita meillä tuntuu olevan loputtomasti, Horner valitti.

 

Lähde: Racefans


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.