Racefans-julkaisun tietojen mukaan DRS eli avattava takasiipi pysyy mukana F1-autoissa vuonna 2021. Järjestelmän on kuitenkin tarkoitus toimittaa lähinnä vararatkaisun virkaa muiden aerodynaamisten ohella.

F1-sarja suunnittelee teknisiä uudistuksia, joiden myötä kuskit voisivat seurata toisiaan lähempää ja ohittaa helpommin.

Toistaiseksi merkittävin ohituksiin vaikuttava tekijä on ollut autojen aerodynaamisen muotoilun lisäksi DRS eli ”drag reduction system”, joka tarkoittaa suomeksi ilmanvastuksen vähentämisjärjestelmää.

Käytännössä järjestelmä on tarkoittanut takasiipeä, jossa on avattava takalevy.

[readmore from=”2021″]

Siiven on saanut avata vain tietyissä pisteissä F1-kisoja tuomariston osoittamissa kohdissa.

Nyt järjestelmän roolia pyritään vähentämään autojen aerodynamiikkaa kehittämällä. DRS ei ole kuitenkaan jäämässä tästä huolimatta historiaan.

– Racefans on ymmärtänyt, että järjestelmä pidetään todennäköisesti varavaihtoehtona sen varalta, etteivät uudet sääntöehdotukset tarjoakaan odotettua parannusta ohituksiin, brittijulkaisu kirjoittaa.

– Jos järjestelmä olisi mukana autoissa alusta alkaen, sen käyttö voitaisiin estää FIA:n toimesta, jos se päättäisi olla määrittämättä yhtään DRS-alueita jollekin radalle. Se ei vaatisi sääntömuutoksia tai hyväksyntää talleilta, Racefans taustoitti.