Kolarikuningas Pastor Maldonadolta yllätyspaljastus – luuli saavansa Kimi Räikkösen Ferrari-pestin

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösissä 2011-2015 kilpaillut Pastor Maldonado on antanut mielenkiintoisen kurkistuksen takavuosien kuljettajahuhuihin. Lähinnä kolareistaan muistettava venezuelalaiskuljettaja paljasti käyneensä neuvotteluja Ferrari-siirrosta.

Maldonadon uran tähtihetki nähtiin kaudella 2012, kun hän ajoi yllätysvoittoon Williamsilla Espanjan GP:ssä. Maldonado käytti suuren tilaisuutensa täydellisesti hyväkseen, mutta muuten epävarmuus ja ajovirheet värittivät miehen uraa. 95 GP-startissa hän saavutti vain 76 MM-pistettä.

F1-sarjan Beyond the Grid -podcastsarjassa Maldonado kertoi olleensa jopa sarjan maineikkaimman tallin Ferrarin harkintalistalla.

– Olin tuolloin uusi ja mielenkiintoinen nuori sarjassa, niinkuin Max Verstappen tai Robert Kubica aikoinaan. Ihmiset tulivat luokseni käyden keskusteluja. Yhdessä vaiheessa Ferrari lähestyi minua, ja hetken uskoin tallin valitsevan minut kuljettajakseen 2014, Maldonado paljasti.

Ferrari etsi tuolloin korvaajaa alavireisesti ajaneelle Felipe Massalle. Lopulta talli päätyi pestaamaan vanhan mestarikuljettajansa Kimi Räikkösen Fernando Alonson aisapariksi kaudeksi 2014. Räikkönen ajoi tallissa viime kauteen asti.

Maldonado uskoi podcastissa tallin kiinnostuneen hänestä hänen tukijanaan toimineen venezuelalaisen öljyjätin rahojen vuoksi.

– Sponsorini ja Ferrarin yhteistyökumppaneiden välillä oli ristiriitaisuuksia, mutta PDVSA (Maldonadon sponsori) oli valmis myönnytyksiin. Yhdessä vaiheessa pääsimme todella lähelle sopimusta.

Ferrarin tehtyä päätöksensä Maldonado suuntasi Räikkösen tilalle Lotus-talliin. Tallin kurssi kääntyi kuitenkin rajuun laskuun sääntömuutosten myötä. Sama ongelma kohtasi Ferraria, jolle kausi 2014 oli katastrofaalinen.

Lopullisesti Maldonadon haaveet Ferrari-pestistä kariutuivat seuraavalla kaudella, kun Ferrarin tallijohto meni uusiksi.

– Stefano Domenicallin (tallipäällikkö) ja Luca di Montezemolon (Ferrarin pääjohtaja) lähdettyä menetimme kaikki kontaktit talliin.

Maldonadon F1-ura päättyi kauden 2015 jälkeen PDVSA:n rahojen loputtua. Mies on luonut sen jälkeen uraa muun muassa WEC-sarjassa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.