Kimi Räikkösen ex-tallikaveri muistelee aikojaan suomalaisen rinnalla – auto ei sopinut miehelle lainkaan

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Juan Pablo Montoya muistelee vaikeita aikojaan McLarenilla. Potkuihin päättynyt lyhyt ajanjakso tallissa oli tuskien taivalta, kun auto ei sopinut miehen ajotyylille.

Uutisoimme aiemmin Montoyan uskovan Sebastian Vettelin tämänhetkisten ongelmien johtuvan Ferrarin auton sopimattomuudesta hänen käsiinsä. Montoya kertoo kärsineensä itse samasta ongelmasta McLaren-vuosinaan.

Montoya kisasi uransa ensimmäiset vuodet Williamsilla, nousten yhdeksi sarjan huippukuljettajista. Nopeuden lisäksi miehen periksiantamattomuus taistelutilanteissa herätti ihastusta, sillä mies ei kavahtanut radalla mitään tai ketään.

McLarenin tuolloinen johtaja Ron Dennis hankki kolumbialaisen talliinsa kaudeksi 2005. Brittitiimillä oli kasassa todellinen supertiimi, kun toista autoa ajoi Montoyan tavoin F1-uransa 2001 aloittanut Kimi Räikkönen.

Yhteistyötä kesti kuitenkin vain puolentoista kauden verran, kunnes Montoya lähti NASCAR-sarjaan Dennisin annettua hänelle kenkää kesken kauden. Montoyan saavutuksiksi McLarenilla jäivät kaksi voittoa ja kolme paalupaikkaa. Samaan aikaan Räikkönen taisteli kauden 2005 maailmanmestaruudesta, napaten seitsemän voittoa ja viisi paalupaikkaa. Suomalainen oli myös toistuvasti tallikaveriaan nopeampi, aiheuttaen Montoyan maineelle suuren kolauksen.

Montoyan mukaan tuon ajan McLaren oli kuin luotu eri ajotyylillä ajavalle Räikköselle. Vaikka McLaren yritti kaikkensa saadakseen autoista myös Montoyalle sopivammat, ei tulosta syntynyt.

– Minun täytyi muuttaa omaa ajotyyliäni, ja se ei ole koskaan hyväksi nopeudelle. Muutin kokonaan uusiksi jarrutustyylini, ja sen seurauksena auto alkoi tehdä temppuja joihin en ollut tottunut. Kaikesta tuli hyvin monimutkaista, Montoya muistelee Autosportille.

Montoyan mielestä itselle ominaisen ajotyylin uudelleenmuokkaus ei ole juuri koskaan kuljettajalle suureksi hyväksi.

– Sen jälkeen kuski voi olla edelleen nopea, mutta ei niin nopea kuin hän oli aiemmin. On aina parempi, että auto muokkaantuu omaan tyyliin, kuin oma tyylisi auton vaatimuksiin.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS