Moottoriurheilufaneja hellitään loppuvuodesta, kun elokuvateattereihin tulee suurella budjetilla tehtävä Ford vs Ferrari -elokuva.

Matt Damonin ja Christian Balen tähdittämä elokuva sijoittuu 1960-luvun loppuun, jolloin Ferrari hallitsi maailman kuuluisinta autokilpailua, Le Mansin 24 tunnin kilpailua.

Autojen ja kuljettajien kestävyyttä testannut kilpailu oli jo tuolloin suurten autonvalmistajien taistelukenttä, sillä voitto oli PR-arvoltaan mittaamattoman arvokas. Maailman suurin autonvalmistaja Ford halusi voiton itselleen, vaikka sitten Ferrarin ostamalla.

Kun Ferrari tyrmäsi kaupan ylimielisesti, päätti Ford maksaa potut pottuina. Amerikkalaisjätti löi kaiken teknisen osaamisensa peliin, luoden lyhyessä ajassa legendaarisen Ford GT40 -auton. Autolla voitettiinkin neljä peräkkäistä Le Mansin 24 tunnin ajoa 1966-1969.

LUE MYÖS: TOP5: Le Mansin parhaat kisat: Listan ykköstä ei syyttä kutsuta kaikkien aikojen autourheilukilpailuksi

Elokuva tarjoaa draamaa myös kilpa-ajomaailman ulkopuolella. Auton kehittämisestä vastanneet Carroll Shelby ja kuljettaja Ken Miles olivat elämää suurempia persoonia. Juuri tätä kaksikkoa Damon ja Bale esittävät.

Elokuvan on tarkoitus ilmestyä marraskuussa. Katso tuorein traileri alta tai tästä.