Moottoriurheilu sai lauantaina muistutuksen vaarallisuudestaan. Jokainen kuolema kilparadalla on epäreilu, mutta Anthoine Hubertin tapauksessa se on sitä erityisesti.

Elämänlangan katkeaminen vain 22-vuotiaana on aina tragedia. Hubertilla oli edessään vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa, mutta kohtalo oli päättänyt hänen osaltaan toisin.

Kuolema on ollut viime vuosina, onneksi, harvinainen vieras F1-kisaviikonloppuina, mutta aivan kuten viisi vuotta sitten, vei se jälleen mennessään nuoren ranskalaisen, jonka uran tähtihetket olisivat olleet vasta edessäpäin.

Hubertin nimi ei välttämättä sanonut vielä ennen lauantain traagista onnettomuutta valtaosalle ihmisistä mitään, mutta paria vuotta myöhemmin tilanne olisi ollut toinen. Hubertilla oli kaikki edellytykset edetä aina F1-sarjaan asti. Tämän voi sanoa ilman hänen kuolemansa mukana tuomaa surua ja asioiden kaunistelemista.

22-vuotias Hubert oli GP3-sarjan hallitseva mestari, minkä lisäksi hän kuului Renaultin junioriakatemiaan. Häneltä löytyi siis näyttöjä taidoista sekä F1-tallin tuki, eikä saman kansalaisuuden jakamisesta ollut tässä varmasti mitään haittaa.

Hubert kuului Ranskan ”kultaiseen sukupolveen”, yhdessä Pierre Gaslyn, Esteban Oconin ja Charles Leclercin (monacolainen) kanssa. Kaikki ovat samaa ikäpolvea, ja ryhmän muut jäsenet ovat jo sementoineet paikkansa F1-sarjassa. Hubert oli matkalla ikätovereidensa jalanjäljissä.

Tämän kauden otteet F2-sarjassa olivat niin ikään keränneet kehuja osakseen. Vain reilua viikkoa ennen kohtalokasta onnettomuutta arvostettu Autosport-lehti teki miehestä erikoisartikkelin, nostaen hänen tämän kauden otteensa ansaittuun valokeilaan. Asiantuntijat näkivät miehen lahjakkuuden.

Tämän jutun pääkuvassa Hubert tuulettaa antaumuksella F2-sarjan Monacon sprinttikisan voittoa toukokuussa. Tästä kuvasta hänet on syytä muistaa.

Anthoine Hubert oli lahjakkuus, jolla oli aidosti kaikki edellytykset päästä formula ykkösiin asti. Kohtalo päätti hänen paikkansa olevan kuitenkin taivaallisilla kilparadoilla.

repose en paix Anthoine