Formulamaailma menetti lauantaina yhden tulevaisuudentoivon, kun Anthoine Hubert menehtyi Formula 2 -sarjan Belgian kilpailussa. Ranskalle kyseessä oli toisen lahjakkaan kuskin menettäminen viime vuosina.

[readmore from=”hubert anthoine”]

Hubert voitti viime kaudella GP3-sarjan mestaruuden, minkä lisäksi hän kuului Renaultin junioriakatemiaan. Debyyttikaudellaan F2-sarjassa hän oli ehtinyt voittaa kaksi sprinttikisaa ollen pisteissä mukavasti kahdeksantena ennen kohtalokasta Belgian kilpailuviikonloppua. 22-vuotiaalta ranskalaiselta oli siis täydet edellytykset odottaa jopa nousua formula ykkösiin asti.

F2-sarja teki tyylikkään ja ainoan oikean ratkaisun kuolonkolarin jälkeen

Ranska on kokenut kovia nuorten kuljettajien kanssa. 2014 F1-sarjan Japanin GP:ssä Jules Bianchi joutui onnettomuuteen, josta saamiinsa vammoihin hän menehtyi seuraavan vuoden kesällä.

Sarjan tyvipäässä ajaneella Bianchilla oli edellytykset nousta huipulle, sillä hän oli Ferrarin tulevaisuudentoivo, jolla oli tiettävästi jo sopimus italialaistallin kanssa kisakuskin paikasta. Satutarina ei kuitenkaan koskaan saanut kaunista loppuaan, sillä kohtalo oli määrännyt toisin.