Rallin maailmanmestaruudesta taistelevat tämän kauden osalta enää kolme kuljettajaa, vaikka kautta on jäljellä vielä neljä osakilpailua.

Ott Tänakin voitto ja muhkea pistepotti Saksan MM-rallista tarkoitti samalla sitä, ettei neljäntenä MM-pisteissä oleva Kris Meeke voi enää yltää pisteissä matemaattisesti Toyota-tallikaverinsa edelle kauden päätteeksi.

Tänakilla on kymmenen ajetun MM-rallin jälkeen 205 MM-pistettä, Meekellä 80. Voitto ja täysi pistepotti Power Stagelta kasvattaa pistesaraketta 30 pisteellä, joten täydelliselläkin onnistumisella Meeke voi nousta vain 200 pisteeseen.

 

Mestaruudesta taistelevat tänäkin vuonna tutut nimet. Tänak on nykäissyt tuntuvaa etumatkaa Thierry Neuvilleen (172 pistettä) ja Sebastien Ogieriin (165 pistettä). Ogier on voittanut jokaisen MM-tittelin vuodesta 2013, joten sarja on saamassa uuden valtiaan. Lisäksi päättymässä on ranskalaisten hallitsemiskausi. Ennen Ogieria miehen kaima Sebastien Loeb voitti mestaruuden hurjat yhdeksän kertaa putkeen.

Suomalaisittain loppukaudesta taistellaan enää kunniasta ja keskinäisestä paremmuudesta. Jari-Matti Latvala on kohennellut asemiaan kahdella perättäisellä kolmossijallaan. Hän on nyt parhaana suomalaisena seitsemäntenä 74 MM-pisteellä.

Valmistajien MM-sarjassa taistelu mestaruudesta kiristyi. Toyota kavensi eron Hyundaihin vain kahdeksaan pisteeseen.

Seuraavaksi vuorossa on 12.-15. syyskuuta ajettava Turkin MM-ralli. Kausi päättyy marraskuussa Australiassa.

Rallin MM-sarja, kuljettajien pistetilanne (10/14):

 1. Ott Tänak, Toyota 205
 2. Thiery Neuville, Hyundai 172
 3. Sebastien Ogier, Citroen 165
 4. Kris Meeke, Toyota 80
 5. Andreas Mikkelsen, Hyundai 79
 6. Elfyn Evans, M-Sport 78
 7. Jari-Matti Latvala, Toyota 74
 8. Teemu Suninen, M-Sport 70
 9. Dani Sordo, Hyundai 62
 10. Esapekka Lappi, Citroen 62

Rallin MM-sarja, tallien pistetilanne (10/14):

 1. Hyundai 289
 2. Toyota 281
 3. Citroen 216
 4. M-Sport 168