Mikä on kaikkien aikojen ohitus F1-sarjassa? Moni nostaa esille Mika Häkkisen kylmäpäisen suorituksen Belgian Spassa 2000, mutta Unkarin GP:ssä on nähty kenties vieläkin kovempi suoritus.

Häkkisen tuplaohitus Michael Schumacherista ja kierroksellavärvättävästä Ricardo Zontasta oli kiistatta ikimuistoinen ja huima suoritus, mutta Nelson Piquetin ohitus Ayrton Sennasta kaikkien aikojen ensimmäisessä Unkarin GP:ssä 1986 oli myös sellainen.

[readmore from=”historia”]

Williamsilla kisannut Piquet ja maanmies Senna Lotuksellaan taistelivat Hungaroringin ensimmäisen osakilpailun voitosta. Sarjan kultaisen aikakauden turbokoneet ja raa’at menopelit ovat monien mielistä ”niitä oikeiden kuljettajien autoja”, jolloin paremmuus ratkaistiin yksinkertaisesti ajamalla.

Alla oleva Piquetin ohitus Sennasta onkin siitä syystä huimaa katsottavaa. Imuavun turvin suuremmalla nopeudella jarrutukseen saapunut tuolloin menestyneempi brassi puikahtaa ulkokautta Lotuksen edelle, mutta auto ei meinaa millään pysähtyä.

Jollain ihmeellä Piquet onnistui kuitenkin pitämään rajussa luisussa edenneen autonsa Sennan edellä mutkan ulostuloon. Tämä avasi Williams-kuskille väylän lopulta osakilpailun voittoon asti.

Unkarin GP:n kisasivumme – TV-lähetysajat, tulokset, uutiset, historia…

Formula 1

@F1
What a pass! 😲

Nelson Piquet made this overtake past Ayrton Senna in 1986

Is it the greatest in #Formula1 history? 🤔

#HungarianGP 🇭🇺 #F1