Mika Häkkisen ”kaikkien aikojen ohitus” ja Kimi Räikkösen tunteiden vuoristorata – Belgian GP tarjonnut suomalaisille iloa ja tuskaa

© Kuva: Getty Images

F1-sarja on makustellut Belgian GP:n värikkäällä historialla. Suomalaiskuljettajat Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen tähdittävät takavuosien ajosuorituksillaan.

Viiden kohokohdan listalla on mukana Räikkösen ja Lewis Hamiltonin eeppinen taisto kauden 2008 kilpailun voitosta. Tunteiden vuoristorataa tarjonnut vääntö päättyi lopulta Räikkösen lipsahdettua sateen kastelemalla radalla seinään. Samalla suomalaisen toiveet maailmanmestaruuden puolustamisesta kokivat lopullisen kuoliniskun.

Iloisempia suomalaistunnelmia nähtiin 2000. Tuolloin Häkkinen suoritti yhden F1-historian ikimuistosimmista ohituksista, kun hän jallitti Ferrarin Michael Schumacherin kierroksellaohitettavan Ricardo Zontan avulla.

Mukana listalla on myös totta kai kauden 1998 massiivinen starttikolari, Giancarlo Fisichellan yllätyspaalu kaudelta 2009 sekä Sebastian Vettelin ja Jenson Buttonin kolarointi kauden 2010 kilpailussa.

Katso video alta

Belgian GP – TV-lähetysajat, tulokset, uutiset, tilastot


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.