Autosport analysoi Valtteri Bottaksen ja Esteban Oconin – yksi asia kallistaisi vaakakupin suomalaiskuskin jatkolle

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen tulevaisuuden puolesta jännitetään suomalaiskodeissa tosissaan. Mercedeksen kuljettajatilanne on koko F1-varikon kuumin peruna.

Autosport-lehtikin on tarttunut aiheeseen erikoisartikkelin turvin. Lehden F1-toimittaja Edd Straw kävi analyyttisesti läpi Bottaksen ja hänen uhkaajansa Esteban Oconin heikkoudet ja vahvuudet, nostaen esille pointteja, minkä takia molemmat kuskit ansaitsisivat paikan Lewis Hamiltonin rinnalla ensi kaudella.

Kuuntele Paalupaikka-podcastia: Miksi Hamiltonia vihataan Suomessa? Vastauksia katsojakysmyksiin & paljon muuta!

Straw pilkkoi analyysinsä eri osa-alueisiin. Vaakakuppi kääntyi Bottaksen eduksi raa’assa vauhdissa, kokemuksessa, tiimityöskentelyssä ja lyhyen tähtäimen suunnittelussa. Ocon on analyysissä parempi kisavauhdissa ja -taidoissa sekä tallin pitkän tähtäimen suunnitelmissa. Tasapeli tuli ”kovuudesta”, Bottaksen edun ollessa tässä hänen kykynsä olla keikuttamatta venettä tallin sisällä.

Strawin päätyi lopputulemaan, jossa kuljettajien kohtalot ratkaisee lopulta Mercedeksen päätös tulevaisuuden suuntaviivoista.

Mikäli talli haluaa maksimoida ensi kauden suorituskyvyn, jatkaa se talliin sopeutuneen Bottaksen sopimusta kaudeksi 2020. Mikäli talli ryhtyy jo rakentamaan aikaa Hamiltonin mahdollisen lopettamisen jälkeen, kallistuu vaaka Oconin puoleen.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale